Situata in Golful Kobe Japonia, Distileria Eigashima fondata in anul 1888 detine licenta de alcool incepand cu anul 1919, insa productia serioasa de malt incepe abia in anul 1984 o data cu perfectionarea instalatiilor de cupru si asigurarea maturarii in cele mai noi si bune butoaie de stejar alb. Eigashima este recunoscuta ca fiind una dintre cele mai vechi companii producatoare de sake din Japonia. Akashi este singurul whisky din lume care este realizat de un Toji (mare-maestru în arta de a face sake), prin implementarea metodologiilor de a face sake în procesul de fabricare a whisky-ului.
Akashi Red este un blended whisky amestecat cu precizie japoneza maturat in butoie de stejar de unde capata un caracter sofisticat cu note vanilate si influente lemnoase. Este maturat timp de 3 ani in butoaie de ex-bourbon dupa care este transferat pentru finisare in butoaie ex-Sherry. Gustul este bogat cu arome de citrice, malt, vanilie si fructe confiate, struguri albi, lamaie, mere si angelica. Finisajul este mediu cu note condimentate, vanilie si indici de stejar dulce.
Alcool 40.00%
Categorie Whisky: | Blended Whisky, Japanese Whisky |
---|---|
Producator Whisky: | Akashi |
Tara De Origine Whisky: | Japonia |
Vechime Whisky: | 5 ani |
Alcool: | 40.00% |
Volum: | 0.5 litri |
Greutate Produs: | 1.0 kg |
Bogdan Escu 15/02/2023 21:09
Recomand ... un Whisky foarte bun