Tequila este o băutură originară din Mexic produsă din agave albastre pe care mexicanii le numesc piñas. Agavele au nevoie de minim 8-10 ani sa ajunga la maturitate, apoi sunt recoltate manual cu multă pricepere și răbdare de către Jimadori (trad. fermieri mexicani care adună și prelucrează agavele). Acestea sunt zdrobite pentru a se extrage sucul care este apoi amestecat cu apă și lăsat la fermentat. Mustul obținut este distilat și învechit, luând astfel naștere această băutuă cunoscută și apreciată astăzi în întreaga lume. Tequila se bea in shoturi cu sare și lămâie sau poate fi folosită ca ingredient pentru cocktailuri. Cel mai cunoscut dintre acestea este Tequila Sunrise.
Tequila Silver (sau Blanco) este diluată cu apă pentru a-i reduce gradul de alcool la 40. Dacă este învechită minim două luni, devine Reposado. Tequila Gold conține arome de caramel, iar cea super-premium sau Anejo este învechită în butoaie de stejar. Extra Anejo este învechită în butoaie de stejar alb pentru minim 3 ani, fiind cea mai apreciată si cea mai rară tequila. La fel ca la vin, complexitatea aromelor este dată de gradul de învechire.