Gin


Ginul este o băutură alcoolică distilată din alcool pur și ienupăr, uneori aromat și de alte ingrediente, precum anason, scortișoară, coajă de portocală sau lămâie, coriandru, nucșoară sau multe altele. Cel mai răspândit tip de gin este "London Dry Gin", dar există și un gin olandez sau belgian "jenever" (făcut din alcool distilat din orz și învechit în butoaie de stejar), "Playmouth gin" care are arome intense de fructe și este produs tot în Anglia, "Old Tom" și "Sloe Gin" - variante mai aromate ale ginului englezesc.

Își are rădăcinile în Olanda secolului al XVII-lea, când era consumat pentru presupusele sale proprietăți benefice în tratarea unor afecțiuni ale stomacului. S-a răspândit în Anglia prin secolul XVIII, unde a avut un succes foarte mare. A devenit cunoscut și în restul lumii odată cu apariția Martini-ului și a cocktail-ului "Dirty Martini" (prin secolul XX).

Ginul este printre puținele băuturi care nu se pot consuma seci. Printre cele mai cunoscute cocktailuri sunt Ginul Tonic, Dirty Martini sau Long Island Ice Tea..