Povestea distileriei Knockdhu începe cu un om cu viziune. În 1892, un tip întreprinzător, pe nume John Morrison, a cumpărat proprietatea Knock. Pământul din jur era plin de turbă și orz, iar linia Great North Railway trecea prin apropiere. Atunci când a găsit izvoarele de apă curată și limpede, John a văzut proprietatea Knonk ca pe o oportunitate de aur. Knockdhu și-a deschis porțile în octombrie 1894. Pe atunci era privită ca întruchiparea perfectă a unei distilerii moderne. Așadar, nu este o surpriză faptul că și acum produce un whisky ușor, intrigant și complet modern.
AnCnoc 18 ani a fost maturat în butoaie din stejar spaniol (sherry) și butoaie din stejar american (bourbon), și a fost îmbuteliat în forma sa cea mai naturală, fara a fi filtrat la rece. Ca urmare, poate dezvolta o ușoară încețoșare atunci cand i se adauga apă sau dacă este ținut la o temperatură scăzută. Această încețoșare este o caracteristică naturală a whiskyului care nu este filtrat la rece.
Culoare: chihlimbar bronzat
Miros: condimentele blânde, dulceața intensă a fructelor uscate, acoperite cu ciocolată și portocale coapte
Gust: plin, îndrăzneț, condimente aromate, fructe și lămâie confiată, urmate de note fine de vanilie, caramel și miere
Final: piperat, fierbinte, dulce și neted
Alcool: 46.00%
Categorie Whisky: | Single Malt Whisky |
---|---|
Producator Whisky: | AnCnoc |
Tara De Origine Whisky: | Scotia |
Vechime Whisky: | 18 ani |
Alcool: | 46.00% |
Volum: | 0.7 litri |
Greutate Produs: | 1.50 kg |