Locul de naștere al mărcii Depaz, moșia La Montagne a fost inițial o proprietate agricolă fondată în 1651 de Jacques Duparquet, primul guvernator al insulei. Ancorate pe versanții maiestuosi ai Muntelui Pelée din nordul insulei, aceste pământuri fertile, dar periculoase, spun povestea incredibilă a unui om, Victor Depaz, cu un destin extraordinar. Exploatat inițial pentru cultivarea tutunului, și pentru creșterea animalelor, terenul a fost foarte rapid folosit pentru cultivarea trestiei de zahăr, care s-a dezvoltat puternic datorită îmbunătățirii tehnicilor de distilare. Acolo lucrează mai multe familii, inclusiv cea a lui Victor Depaz, participând la dezvoltarea producției de rom, și astfel, la dezvoltarea orașului Saint Pierre. Acesta devine primul port de rom din lume. Butoaiele de rom sunt expediate în Europa, iar lichidul de culoarea chihlimbarului stârnește un mare entuziasm. Dar, pe 8 mai 1902, vulcanul de pe Muntele Pelée se „trezește”: orașul Saint Pierre este șters de pe hartă. Victor Depaz, pe atunci student la Bordeaux, află de teribilul dezastru în același timp cu dispariția întregii sale familii. Orfan și ruinat, se angajează și se stabilește în Canada. Dar, în timpul unei escale în Martinica, a decis să se întoarcă la Saint-Pierre, la moșia Périnelle unde s-a născut. La 8 mai 1917, la doar 15 ani de la erupție, și-a deschis noua sa distilerie, alimentată de cele 521 de hectare de trestie de zahăr pe care le deține acum pe versanții Muntelui Pelée. Și-a construit apoi o casă de familie, o replică a Habitation Périnelle în care și-a petrecut copilăria, numită în curând Château Depaz, unde s-a stabilit în 1922 împreună cu soția și cei unsprezece copii. De-a lungul vieții, Victor Depaz nu a încetat să dezvolte romurile care îi poartă numele. În 1922, romurile Depaz au obținut prima medalie la Marsilia. Ei au fost recompensați cu o medalie de aur la expoziția din 1927 din La Rochelle. A fost începutul unei recolte lungi de recompense care continuă până în zilele noastre. În anii 1950, fiii lui Victor Depaz au preluat locul tatălui lor. André și Raoul Depaz modernizează producția de trestie de zahăr și îmbunătățesc distileria pe care toată lumea o numește acum distileria Depaz.
Depaz Port Cask Finish este învechit timp de minim 8 ani în butoaie mici de stejar selectate.Beneficiază apoi de un finisaj de 11 luni în butoaie de Porto, dându-i arome gourmet de fructe coapte și smochine. Mirosul său dezvăluie arome de fructe uscate, smochine și note subtile de lemn. Accentele florale subliniază acest lucru. La gust, aromele sunt completate de produse de patiserie și vanilie și sunt învăluite în ciocolată neagră. Finalul este de lungă durată și corpolent. Este aliatul perfect al unei felii de foie gras la gratar, însoțită de o salata cu papaya verde.
Culoare: ambră
Miros: fructe coapte, smochine, lemn
Gust: vanilie, ciocolată, smochine, nuci, dulceață de trandafiri, iasomie, prune uscate
Final: lung, elegant, cu note de nuci și iasomie
Alcool 45.00%
Producator Rom: | Depaz |
---|---|
Tara De Origine Rom: | Martinica |
Alcool: | 45.00% |
Volum: | 0.7 litri |
Greutate Produs: | 1.50 kg |