In stoc furnizor - Livrarea se va face dupa confirmarea comenzii
Cuvee Roumaine este un vin care combina unul dintre cele mai valoroase soiuri autohtone de struguri, Feteasca Neagra cu doua dintre cele mai apreciate soiuri internationale: Cabernet Sauvignon si Merlot. Strugurii provin din aceeasi regiune viticola, dar din parcele diferite si cu perioada de recoltare variata: Feteasca Neagra la mijlocul lunii septembrie, Merlot-ul la sfarsitul lunii septembrie, iar Cabernet Sauvignon-ul catre sfarsitul lunii octombrie.
Vinurile au fost separat vinificate si asamblate dupa terminarea fermentatiei malolactice. Procesul de maturare-fermentare s-a realizat in cisterne din inox. Feteasca Neagra si Merlot-ul la o temperatura controlata de 24-25˚C, timp de 6-10 zile, iar Cabernet Sauvignon-ul a beneficiat de o macerare prelungita, pana la 30 de zile, la o temperatura controlata de 15˚C.
Cuvee Roumaine este maturat timp de 14 luni in baricuri noi din stejar frantuzesc, cu o invechire in de peste 21 luni.
Soi: 55% Cabernet Sauvignon, 25 %Feateasca Neagra, 20% Merlot
Regiune: DOC –CMD Dealu Mare
Alcool 13.50%
Editie limitata: 5800 sticle
Note de degustare: De un rosu violet intens cu nuante rubinii, vinul aduce o explozie de arome de fructe negre si rosii bine coapte, completate cu note de ciocolata neagra, ardei rosu si piper. Gustativ, acesta are o structura robusta si echilibrata. Taninurile blande, frumos armonizate cu fructuoazitate si notele discrete de vanilie dau volum si eleganta vinului.
Asocieri culinare: Un vin care face un parteneriat reusit cu preparatele din rata, fazan sau prepelita, dar si cu cele din miel sau vita.
Temperatura de servire: 18 - 19˚C
Categorie Vinuri: | Vinuri romanesti |
---|---|
Tara De Origine Vinuri: | Romania |
Producator Romania: | Cramele Halewood |
Culoare Vinuri: | Rosu |
Tip Vinuri: | Sec |
Recomandari culinare: | branzeturi, carne rosie |
Volum: | 0.75 litri |
Greutate Produs: | 1.40 kg |