Halewood Hyperion Chairman's Reserve Cuvee Roumaine 75cl


207.30 lei

stare In stoc - Livrare rapida


Categoria:

Vinuri

Distribuie:

Rating:

Cuvee Roumaine este un vin care combina unul dintre cele mai valoroase soiuri autohtone de struguri, Feteasca Neagra cu doua dintre cele mai apreciate soiuri internationale: Cabernet Sauvignon si Merlot. Strugurii provin din aceeasi regiune viticola, dar din parcele diferite si cu perioada de recoltare variata: Feteasca Neagra la mijlocul lunii septembrie, Merlot-ul la sfarsitul lunii septembrie, iar Cabernet Sauvignon-ul catre sfarsitul lunii octombrie.

Vinurile au fost separat vinificate si asamblate dupa terminarea fermentatiei malolactice. Procesul de maturare-fermentare s-a realizat in cisterne din inox. Feteasca Neagra si Merlot-ul la o temperatura controlata de 24-25˚C, timp de 6-10 zile, iar Cabernet Sauvignon-ul a beneficiat de o macerare prelungita, pana la 30 de zile,  la o temperatura controlata de 15˚C.

Cuvee Roumaine  este maturat timp de 14 luni in baricuri noi din stejar frantuzesc, cu o invechire in de peste 21 luni.

Soi:  55% Cabernet Sauvignon, 25 %Feateasca Neagra, 20% Merlot             

Regiune: DOC –CMD Dealu Mare

 Alcool 13.50%

Editie limitata: 5800 sticle  

Note de degustare: De un rosu violet intens cu nuante rubinii, vinul  aduce o explozie de arome de fructe negre si  rosii bine coapte, completate cu note de ciocolata neagra, ardei rosu si piper. Gustativ, acesta are o structura robusta si echilibrata. Taninurile blande, frumos armonizate cu fructuoazitate si notele discrete de vanilie dau volum si eleganta vinului.

Asocieri culinare: Un vin care face un parteneriat reusit cu  preparatele din rata, fazan sau prepelita, dar si cu cele din  miel sau vita.

Temperatura de servire: 18 - 19˚C

Categorie Vinuri: Vinuri romanesti
Tara De Origine Vinuri: Romania
Producator Romania: Cramele Halewood
Culoare Vinuri: Rosu
Tip Vinuri: Sec
Recomandari culinare: branzeturi, carne rosie
Volum: 0.75 litri
Greutate Produs: 1.40 kg

Adauga opinie