Monogram Feteasca Neagra se produce din struguri obtinuti prin cules selectiv, din parcelele cele mai valoroase, pentru a caror plantare au fost folositi altoi selectati special din arealul Ceptura. Tehnologia este orientata spre obtinerea unui vin bine structurat, mai elaborat, cu o corpolenta peste medie si cu pastrarea caracterului de soi. Struguri selectati pe banda de triere, flux menajat de prelucrare. Metoda de vinificatie in rosu: clasica pe bostina, in vase mici de inox la 22 grade Celsius timp de 17-19 zile. Fermentatie malolactica desavarsita imediat dupa cea alcoolica. Maturare in baricuri de stejar de 225 litri din care 30% - noi si 70% la a doua utilizare, la 15 grade Celsius, timp de 8 luni. Invechire la sticla- minim 18 luni.
Alcool 14.60%
An 2013
Categorie Vinuri: | Vinuri romanesti |
---|---|
Tara De Origine Vinuri: | Romania |
Producator Romania: | DAVINO |
Culoare Vinuri: | Rosu |
Tip Vinuri: | Sec |
Volum: | 0.75 litri |
Greutate Produs: | 1.2 kg |