Rom de malt este termenul folosit în Cuba, la mijlocul secolului al XIX-lea, pentru cele mai bune si mai aromate rom. Rom care a fost distilat la un procent de alcool cuprins între 72-74% si îmbuteliat la un procent de alcool de 42%. Producatorul a dorit sa creeze un rom care, din punct de vedere al produc?iei si al gustului, este comparabil cu aceste asa-numite romuri de malt, care erau romuri puternice, cu o dulceata intensa si o putere robusta.
Romul Unhiq este produs pe un distilat de 72% si amestecat cu un distilat „mai usor” de aproximativ 90% alcool înainte de învechire în butoaie de whisky Bourbon uzate timp de 31 de ani, urmând metoda solera. Fiecare sticla vine cu o carte mica care contine un asa-numit certificat de autenticitate semnat de producator. Cartea mica, care este scrisa în spaniola, contine, de asemenea, povestea istoriei acestui rom foarte special si o diagrama a cantitatii de esteri ai romului, aldehide si alcooli mari. Informatii interesante pentru toti pasionatii de spatiu. Este o productie limitata de 6500 de litri pentru întreaga piata mondiala si fiecare sticla este numerotata.
Culoare: chihlimbar închis
Miros: foarte aromat de nucsoara, fructe uscate precum prune uscate si smochine, cu note de vanilie si migdale, nuca de cocos si trestie de zahar
Gust: explozie de aroma, în care aroma de butoi intra într-o interactiune sublima cu arome de vanilie, boabe de cafea prajite si Bourbon, precum si o nota mai subtila de scorti?oara
Final: de lunga durata, picant, dulce, note de vanilie si caramel
Alcool 42.00%
Producator Rom: | Oliver |
---|---|
Tara De Origine Rom: | Republica Dominicana |
Alcool: | 42.00% |
Volum: | 0.5 litri |
Greutate Produs: | 1.50 kg |