Parfumul bogat de flori albe, miere, pere coapte și ananas se regasește în gustul distinctiv și concentrat al vinului, maturat în butoaie de stejar timp de 8 luni. Notelor cremos-afumate de unt prajit și fructe coapte, se alatura un corp conturat și un postgust persistent. Vin creat în onoarea principesei Transilvaniei Sophia Bathory, care în anul 1650 a donat paduri si vii bisericii din satul Carastelec. Recoltare manuală la maturare deplină, prin presare directă a ciorchinelor întregi. Fermentația alcoolică urmată de ceea malolactică are loc în butoaie de stejar de 500 litri. Maturarea are loc în butoaie de stejar timp de 8 luni, pe drojdiile fine, cu batonaj (amestecarea drojdiilor) regulat timp de 6 luni. Temperature de servire: 10-12 °C Asocieri culinare: carne afumată sau preparate pe grill, pui cu sos pe bază de unt, chicken pie, paste cu sos alb, brânză: brie, camembert Soi: Chardonnay
Aciditate: 6,7 gr/L, Zahăr rezidual: 2,3 g/L
Alcool: 13.50%
Categorie Vinuri: | Vinuri romanesti |
---|---|
Tara De Origine Vinuri: | Romania |
Producator Romania: | Crama Carastelec |
Culoare Vinuri: | Alb |
Tip Vinuri: | Sec |
Volum: | 0.75 litri |
Greutate Produs: | 1.00 kg |